Coendersnest Kinderdagverblijf Het

Coendersnest Kinderdagverblijf Het

Van Houtenlaan 33, 9722GR, Groningen 050-5271088 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De doelstelling van ons kinderdagverblijf is het aanbieden van een kwalitatief goede opvangvoorziening voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, waarvan de ouders werken, studeren of om wat voor andere reden dan ook opvang voor hun kind willen hebben.

Wij hebben gekozen om te werken vanuit een interactionistische visie. Dat houdt in dat wij de interactie van het kind met zijn omgeving als belangrijkste bron van ontwikkeling zien. Een kind wordt door alles wat hij om zich heen ervaart uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Wij vinden dan ook dat de omgeving zodanig moet zijn ingericht dat het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Wij denken ook dat een kind zich pas kan ontwikkelen als het zich veilig en geborgen in de omgeving voelt. Daarom hebben wij in ons kinderdagverblijf getracht een warme en stimulerende omgeving te creëren waar een kind zich plezierig en op zijn gemak voelt.

Onder het begrip "omgeving" verstaan wij de volgende zaken:
- De fysieke omgeving (het gebouw en de inrichting)
- Het spel- en ontwikkelingsmateriaal
- De leidsters
- De groep

Bij het begrip "ontwikkeling" onderscheiden wij de volgende ontwikkelingsgebieden:
- Motorische ontwikkeling
- Creatieve ontwikkeling
- Taalontwikkeling
- Sociale ontwikkeling

Wij zien het overdragen van normen en waarden als een onderdeel van onze pedagogische taak. Wij proberen de kinderen respect bij te brengen in een ruime opvatting van het woord. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om rekening houden met andere kinderen en hun gevoelens, respect voor regels, beleefdheid, maar ook respect voor de omgeving en respect voor andere culturen en levensbeschouwingen.

Wij willen de kinderen in een warme, veilige en geborgen omgeving stimuleren, begeleiden en verzorgen zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen, zich prettig voelt en weerbaar en zelfstandig wordt. Hierbij vinden wij het belangrijk dat het kind respect leert hebben voor zijn omgeving in alle bovengenoemde aspecten.

Meer Kinderopvang in de buurt

Deze Coendersnest Kinderdagverblijf Het vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Kinderopvang in de buurt.